Η πολιτική σκηνή και κατευθύνσεις

Ζουμε σε μια κοινωνία αγχώδη, κερδοσκοπική και ανταγωνιστική. Ο καθένας με το δικό του τρόπο, προσπαθεί να πιαστεί από μια άκρη, να επιζήσει. Οι περισσότεροι νέοι ηλικίας 18-35 προσπαθούν, προβληματίζονται και αγωνιούν για το μέλλον τους. Η παρούσα πολιτικο - οικονομική κατάσταση στη σημερινή της μορφή είναι άθλια και τραγική. Το υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα μπορεί να γίνει βιώσιμο και οφέλιμο για πολλούς με σοσιαλιστικές συνθήκες υγείας, παιδείας, ασφάλισης, υποδομών και πολιτισμού.
Ο τόπος χρήζει κοινωνικής πολιτικής και εδώ τίθεται το ερώτημα: Ποιος θα μας σώσει;;; Ποιο κόμμα;;; Καταλληλοτερο υπεύθυνο, ικανό και προοδευτικό κομμα ή καλύτερα κίνημα είναι το ΠΑΣΟΚ. Θα με ρωτήσετε γιατί κίνημα και όχι κόμμα. Η απάντηση είναι εύκολη. Όσοι βρίσκονται σε κόμματα, είναι μεγάλης ηλικίας με συρικνωμένη όρεξη σχεδίου δράσης έργων μπορεί και κοινωνικής πολιτικής. Μπορεί η νεολαία, θέλει η νεολαία, να ασχοληθεί με τα κοινά;;; Η απάντηση είναι πολύπλοκη. Κανείς δεν μπορεί να μαντέψει, τι έχει στο μυαλό του κάθε νέος. Ο νέος μπορεί να δραστηριοποιηθει με το ΠΑΣΟΚ και τη νεολαία του, στη δημοτική οργάνωση που ανήκει.
Παραδέχομαι οτι το ΠΑΣΟΚ είχε μια κρίση, όμως πέρασε. Όποιος νομίζει οτι η κρίση δεν έχει περάσει είναι πολύ γελασμένος. Τον Γιώργο Παπανδρέου δεν τον έχει ζήσει η ελληνική κοινωνία, για το λόγο ότι δεν υπήρξε πρωθυπουργός. Συχνά ακούμε αυτές τις μέρες τη φράση"ΈΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ" ¨Η απάντηση που ακούμε από τους δημοσιογράφους "Μα και το ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνο" (ωραία είδηση, οι σημερινές ειδήσεις τέτοιο χρώμα έχουν...) Το ΠΑΣΟΚ μέσα από την οργανωτική δομή με την επαγρύπνιση της νεολαίας θελει και μπορεί να αφήσει ικανοποιημένο τον ελληνικό λαό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περιβάλλον - εργασία

Χαίρετε