Αναγκαιότητα το WinMax

Η τεχνολογία σήμερα κάνει μεγάλα άλματα. Είναι ανάγκη όλων των πολιτών να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Ιντερνετ. Δεν έχουν όλοι οι νέοι πρόσβαση στο Ιντερνετ.
Θα πρέπει να γίνει σχεδιασμός για την εύρεση των κατάλληλων περιοχών για την χωροθέτηση κεραιών για δίκτυα WinMax που έχουν εμβέλεια ακτίνας 50km.
Όσα περιέγραψα πριν τα περιέγραψα από 2 οπτικές γωνίες. 1ον του Γεωγράφου γιατί αυτό το επάγγελμα εχω σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και 2ον από τη μεριά του ανθρώπου που είναι σε διαρκή επαφή με την κοινωνία για τις ανάγκες της, δηλαδή του ατόμου που συμμετέχει στα κοινά.
Με το δεδομένο ότι το WinMax έχει ακτίνα 50 χιλιόμετρα οι κεραίες του κάθε δικτύου θα εγκατασταθούν 1ον στις πρωτεύουσες των νομών στις περισσότερες περιπτώσεις και 2ον σε σημεία όπου ζει μεγάλος αριθμός κατοίκων όπου ενώ εχει εγκατασταθεί κεραία στον νομό, υπάρχουν σημεία που η ακτίνα των 50 χιλιομέτρων δεν έχει πλεον μεγαλύτερη π.χ ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας επειδή είναι μεγάλος σε έκταση θα αποκτήσει τις περισσότερες κεραίες.
Ακόμα για την εξοικονόμηση χρημάτων (μην χαίρεστε μερικοί) θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ νομών για να μην δημιουργηθούν κεραίες χωρίς λόγο.
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΕΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΚΑΛΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ.
Θα έπρεπε να έχει φτασει η ευρυζωνικότητα σε αυτό το σημείο πολύ καιρό τώρα. Στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ υπάρχει αυτή η πρόταση από το 2004.
Αλλαγή τώρα γιατί οι συντηρητικές κυβερνήσεις τις Νέας Δημοκρατίας πάνε τη χώρα πάρα πολύ πίσω!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περιβάλλον - εργασία

Χαίρετε