Οι Έλληνες Bloggers ανήκουν στο χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς

Οι Έλληνες Bloggers ανήκουν στο χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς. Ειναι τυχαίο;
Δεν είναι τυχαίο γιατί ο πολιτικός χώρος του κέντρου είναι ο πολιτικός χώρος της επικαιρότητας, του εκσυχρονισμού και της εναρμόνησης με το καινούργιο. Όλοι όσοι είναι οπαδοί οποιασδήποτε ιδεολογίας δεν είναι 100% κεντρώοι και θα αποκλείουν είτε δεξιά είτε αριστερά. Οι ακραίες ιδεολογίες έχουν πρόβλημα με την δυναμική της κοινωνίας. Έτσι βλέπουμε ακροαριστερούς και ακροδεξιούς.
Ετσι οι ιδέες στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία έρχονται από την δεξιά και την αριστερά και έχουν διαφορετικό αντίκτυπο και συνέπειες στην εξέλιξή της.
Τα συνθήματα της δεξιάς είναι πατρις - θρησκεία - οικογένεια. Δηλαδή οι φανατικοί της παραδοσιακής δεξιάς (ΛΑΟΣ) αλλά και της light δεξιάς (ΝΔ), θέλουν μια κοινωνία αυταρχική, χωρίς δικαιώματα σε κανέναν παρά μονο στην εξουσία, αστυνομικό κράτος, βία, φανατισμό, υποδούλωση και πάνω από όλα ελαχιστοποίηση της δημοκρατίας. Υπό αυτή την αντιληψη της κοινωνίας που έχουν οι δεξιοί, μένουν υπόδουλοι και πρόβατα και επειδή είναι πρόβατα, αδιαφορούν για τη δημοκρατία στο διαδίκτυο, παρατηρώντας ότι δεν υπάρχουν συντηρητικοί Bloggers.
Αντίθετα η αριστερά, οι ιδέες της αφορούν μια Παγκόσμια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης, πολιτικής και οικονομικής δημοκρατίας, πολυχρωματικής με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες των πολιτών αλλά και πολιτισμική ώσμωση. Έτσι η κεντροαριστερα παλεύει για την κοινωνία της γνώσης και όχι την κοινωνία της ασαφούς πληροφόρησης. Και για αυτό φαίνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Bloggers είναι Σοσιαλδημοκρατες. Συνθημά μας Ψωμί - Παιδεια - Ελευθερία εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία. Δεν είναι τυχαίο που οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου ήταν προοδευτικοί.
Εμείς οι αριστεροί αγωνιζόμαστε για την δημοκρατία (Web 2.0) και οι δεξιοί είναι ανυπαρκτοι (Blogging).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περιβάλλον - εργασία

Χαίρετε